Ads 468x60px

Featured Posts

Thursday, August 25, 2011

МАГАРЕШКИ ТРН - Onopordon acanthium

Магарешки трн е двегодишно растение кое расти во облик на грмушка до 2м. Лисјата и се влакнести и имаат боцки.Цветот и е топче составено од црвени цветчња , а цвета во јули и август.

Лековити својства: За разни кожни проблеми(чиреви,отоци ,карцином на кожа и др)

Sunday, June 13, 2010

BISERKA


Biserka od Brodec

Friday, June 11, 2010

Pcelarnik


Lubanci

Saturday, February 13, 2010

Amanita phalloides - Зелена јајчарка (мувоморка ,zelena pupavka)

Ова е една од најотровните,а и најчесто грешена печурка.Така да и денес во Зајачар-Србија,починал Југослав М (51),а неговата сопруга и син се во животна опасност!












Па овој немил настан ме натера да пишувам денеска баш за овој вид печурки......




Wednesday, December 30, 2009

BUKOVKA


Bukovkata e najdena odma nad seloto Ljubanci.

Monday, December 28, 2009

ПОЛЕН

Поленот е пчелин производ...

Friday, May 8, 2009